Cruisereiziger
Doop

AIDAperla door Lena Gercke gedoopt in Palma de Mallorca

Vrijdagavond is in de haven van Palma de Mallorca om 22:30 uur het twaalfde cruiseschip in de vloot van AIDA Cruises, AIDAperla, gedoopt door het Duitse model en presentatrice Lena Gercke. Gercke drukte, bijgestaan door kapitein Boris Becker, op een knop waardoor een 12-liter fles Moet & Chandon champagnefles werd gelanceerd richting de boeg. De fles brak echter niet. Een tweede poging, tien minuten later, was wel succesvol. Dit werd gevolgd door een indrukwekkende muziek- en lichtshow en vuurwerkspektakel. De lucht boven de haven en het oude centrum van het bij Duitsers populaire eiland veranderde daardoor in een oceaan van kleur. Volgens traditie bij de Duitse cruisemaatschappij werd de AIDAperla bijgestaan door een ander AIDA-schip, de AIDAaura.

De doop was live te volgen op internet via de sociale media kanalen van AIDA, op Facebook en Youtube, en aan boord van alle AIDA-schepen wereldwijd. Diverse artiesten o.a. bekend van ‘The Voice of Germany’ traden tijdens de feestelijkheden aan boord op. De grootste verrassing van de avond was een exclusief concert voor de 3.000 passagiers van de Ierse artiest Rea Garvey. Hij lanceerde ook het aftellen naar de daadwerkelijke doop. Na de officiele cermonie, waarbij o.a. de voorzitter van Carnival Corporation Micky Arison, CEO Arnold Donald en president van AIDA Cruises Felix Eichhorn aanwezig waren, werd er nog, o.a. in de Beach Club, tot in de vroege uurtjes feest gevierd.

Bekijk hier de complete doopceremonie terug van de AIDAperla:

Wil je ook mee op de AIDAperla? Kijk eens bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!