Eerste stuk staal gesneden voor derde Vista-klasse schip Carnival

Vrijdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera het eerste stuk staal gesneden voor het derde cruiseschip in de Vista-klasse van Carnival Cruise Line. Het schip, dat nog geen naam heeft, zal worden opgeleverd in de herfst van 2019. Het wordt het zusterschip van de Carnival Vista, in april 2016 gelanceerd in Monfalcone, en de Carnival Horizon, momenteel ook onder constructie in Marghera met een opleverdatum begin 2018.

De Vista-klasse schepen behoren met een brutotonnage van 133.500 en een lengte van 323 meter tot de grootste cruiseschepen die Fincantieri heeft gebouwd voor de vloot van Carnival Cruise Line. Ze gaan 1.987 hutten bevatten voor passagiers en 761 voor bemanningsleden. Hierdoor is er plek voor meer dan 6.500 mensen inclusief bemanning.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!