Boekingen voor Nieuw Statendam maidenvoyage en inaugurele seizoen van Caribische cruises nu mogelijk

MS Nieuw Statendam

Reizigers kunnen nu boeken voor de maidenvoyage en inaugurele Caribische cruises voor het 2018-19 seizoen op het ms Nieuw Statendam van Holland America Line. In december 2018 wordt het ms Nieuw Statendam voor het eerst te water gelaten. Dit is het tweede Pinnacle-class schip binnen de vloot van Holland America Line. Op het moment is deze nog in aanbouw bij de Fincantieri Marghera scheepswerf in Italië.

Wanneer het ms Nieuw Statendam van de scheepswerf vertrekt, wordt het 1 december opgeleverd in Venetië. Na aankomst in Civitavecchia (Rome) zal het ms Nieuw Statendam op 5 december beginnen met haar maidenvoyage. Dit is een 15-daagse trans-Atlantische cruise naar Fort Lauderdale, Florida. In het winterseizoen vaart het schip 8-daagse Caribische routes vanuit de haven van Zuid-Florida. Er zijn ook enkele cruises van vier, vijf of elf dagen.

“Elke mijlpaal die wij bereiken met het ms Nieuw Statendam brengt ons dichterbij de oplevering. De opening van boekingen voor het inaugurele seizoen is een spannende stap waarbij we gasten officieel de gelegenheid bieden hun vakantie te plannen op dit prachtige nieuwe schip.” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “De oversteek is een geweldige kans voor gasten om het schip echt tot in detail te leren kennen en het Caribische seizoen is een perfecte mix van havens die de schoonheid, diversiteit en de ontspannen sfeer van de regio benadrukt.”

Op 5 december 2018 vertrekt het ms Nieuw Statendam uit Civitavecchia om haar eerste reis te maken. Het doet er 15 dagen over om de Atlantische Oceaan over te steken en Fort Lauderdale te bereiken. Na het vertrek uit Italië stopt het schip nog in Cartagena en Málaga in Spanje en Funchal op Madeira voordat het zeven dagen op zee vaart. Hier krijgen gasten de kans het schip te ontdekken en gebruik te maken van alle voorzieningen die het te bieden heeft.

Vanaf december 2018 tot april 2019 gaat het ms Nieuw Statendam tijdens het inaugurele seizoen de gouden stranden en zonovergoten hemel van het Caribische gebied ontdekken tijdens cruises vanuit Fort Lauderdale. Alle Caribische routes omvatten stops op Half Moon Cay, het privé eiland in de Bahamas dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen, spannende excursiemogelijkheden, exclusieve strand cabanas en kindvriendelijke activiteiten.

De eerste cruise van het ms Nieuw Statendam is een 5-daagse route die stopt op Half Moon Cay en Key West, vertrekkend op 19 december 2018. Daarna vertrekt het schip op een serie van 8-daagse cruises, inclusief een cruise tijdens de feestdagen naar Amber Cove, Dominicaanse Republiek; San Juan, Puerto Rico; St. Thomas, Virgin Islands en Half Moon Cay. Op 30 december 2018 vertrekt een Nieuwjaarscruise naar Half Moon Cay; Ocho Rios, Jamaica; George Town, Grand Cayman; en Cozumel, Mexico.

De tarieven voor de eerste ms Nieuw Statendam 4- of 5-daagse cruises beginnen bij €499 per persoon, dubbele bezetting. Voor een 8-daagse Caribische cruise is dit €799. De maidenvoyage begint bij €1.999 per persoon, dubbele bezetting. Belastingen, toeslagen en havenkosten zijn inbegrepen.

Boek een cruise op het ms Nieuw Statendam bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!