Video: Cruiseschip Queen Elizabeth ontmoet vliegdekschip Queen Elizabeth

Het cruiseschip Queen Elizabeth van de Britse cruisemaatschappij Cunard ontmoette donderdag voor de kust van Schotland voor de eerste keer het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth. De naamgenoten, die beide werden gedoopt door de Britse koningin, troffen elkaar in de Moray Firth en groetten elkaar met de scheepshoornen. De Queen Elizabeth is bezig aan een 14-daagse cruise naar de Britse Eilanden. Maandag was het nog te gast in Rotterdam. Over exact een week zal het weer haar opwachting maken in de Nederlandse havenstad.

‘Het is een grote eer voor mezelf en de bemanning van de Queen Elizabeth om voor de eerste keer de HMS Queen Elizabeth te ontmoeten’, aldus kapitein Inger Klein Thorhauge van de Queen Elizabeth. ‘Om de zee te delen met het vlaggenschip van de Queen Elizabeth-klasse van de Royal Navy, tevens het grootste oorlogsschip ooit gebouwd voor Groot-Brittannië, is een genoegen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Commandant Kyd en zijn bemanning succes te wensen met hun zeetesten’.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​