Tewaterlating MSC Seaview op woensdag 23 augustus

Op woensdag 23 augustus zal op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone de tewaterlating plaatsvinden van het tweede cruiseschip in de Seaside-klasse van MSC Cruises, de MSC Seaview. Met een lengte van 323 meter en een gewicht van 154.000 ton, zal het schip een maximale capaciteit van 5.429 gasten voorzien. In februari van dit jaar vond op dezelfde werf de traditionele muntceremonie plaats van het derde next-generation ‘smart’ cruiseschip welke valt onder het 10-jaar investeringsplan van MSC Cruises.

De MSC Seaview zal volgend jaar juli in de vaart komen. De doop zal plaatsvinden in het Italiaanse Civitavecchia, nabij Rome. De MSC Seaview zal in haar auguratieseizoen de Westelijke Middellandse zee bevaren. Ze krijgt als thuishavens Genua, Marseille en Barcelona en zal o.a Napels, Messina en La Valetta bezoeken. De MSC Seaview wordt het zusterschip van de MSC Seaside, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd in Monfalcone. Het schip dat Miami als thuisbasis krijgt maakt eind dit jaar haar debuut.

De schepen uit de Seaside-klasse krijgen de grootste verhouding buitenruimte per gast op zee. Ze worden ingericht om hun gasten dichter bij de zee te brengen om nog meer van het warme weer te genieten, zowel vanuit hun balkonhut als ook de openbare- en panoramische ruimtes. Een opvallend element wordt de 360° promenade met glazen balustrades langs het hele schip waar gasten kunnen wandelen, eten en drinken in de verschillende bars en restaurants of winkelen in de boetieks in de openlucht met een wijds zee‑uitzicht.

Cruisereiziger zal vanuit Monfalcone exclusief verslag doen van de tewaterlating van de MSC Seaview en de vorderingen aan de MSC Seaside.

Boek een cruise op de MSC Seaview bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!