Disney Magic schiet migranten te hulp op Middellandse Zee

De Disney Magic is afgelopen zaterdag betrokken geweest bij een reddingsoperatie op de Middellandse Zee. Het cruiseschip van Disney Cruise Line was tijdens een zeedag onderweg van Palermo naar Palma de Mallorca toen het een klein bootje trof dat in problemen was geraakt. Aan boord waren ongeveer 10 migranten.

Na contact te hebben gezocht met de Italiaanse kustwacht bleef de Disney Magic ter plekke tot de autoriteiten na 4 uur arriveerde. De Disney Magic kon vervolgens haar route vervolgen naar Palma de Mallorca. Het is bezig aan een 11-daagse cruise met Barcelona als begin- en eindpunt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!