Celebrity Cruises benoemt eerste vrouwelijke kapitein in de Galapagos

Kapitein Nathaly Albán

Voor de eerste keer in de cruise-industrie vaart een vrouwelijke kapitein in de Galapagos. De Ecuadoraanse Nathaly Albàn staat vanaf heden aan het roer van de recent revitaliseerde catamaran Celebrity Xploration.

Nathaly Albàn vaart al twaalf jaar in de Galapagos. Ze werkte aan boord van diverse schepen in de regio. In 2016 vergezelde ze Celebrity Cruises als derde officier aan boord van de Celebrity Xpedition, een jacht voor 100 gasten. Albàn is de tweede vrouwelijke kapitein bij Celebrity Cruises. Ze stapt in de voetsporen van Kate McCue, kapitein van de Celebrity Summit.

“Het stimuleren van sterke vrouwen en hen de leiderschapsrol geven die ze verdienen, ligt Celebrity Cruises nauw aan het hart”, zegt Lisa Lutoff-Perlo, voorzitter en CEO van Celebrity Cruises. “Toen de kans zich aanbood om Nathaly, die passie en liefde voor haar werk en voor Celebrity uitstraalt, te promoten tot kapitein, was de beslissing snel genomen.”

‘Het is een grote eer en voorrecht om kapitein te worden van de Celebrity Xploration. Ik heb vaak tegen mijn familie gezegd dat ik ooit ‘het wit’ zou dragen en de eerste vrouwelijke kapitein op een schip in de Galapagos zou worden. Nu gebeurt het dan en ik ben er op gebrand om alle gasten de allerbeste ervaring aan boord te leveren’, aldus Albán die deze maand al start in haar nieuwe rol.

Celebrity Cruises vaart al jaren in de Galapagos met de Celebrity Xpedition die plaats biedt aan 100 gasten. In maart van dit jaar breidde de rederij haar aanbod uit met de Celebrity Xperience, een jacht voor 48 personen en de Celebrity Xploration, een catamaran voor 16 passagiers. Beide schepen werden voor de ingebruikname volledig vernieuwd en voorzien van de Modern Luxury-voorzieningen die eigen zijn aan de rederij.

De drie milieuvriendelijke schepen bezoeken samen 30 havens op 15 eilanden in de archipel in een all-informule waarbij maaltijden, dranken en excursies in de prijs zijn inbegrepen. Gasten hebben het hele jaar door de keuze uit vaarschema’s van 7 tot 15 dagen die ze kunnen uitbreiden met een bezoek aan Quito, Cuzco en de Machu Picchu.

Bron: Cruise Connection / Celebrity Cruises

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!