Holland America Line’s Koningsdam biedt podium aan 40e jubileumeditie Uitmarkt

Tijdens de 40e editie van de Uitmarkt, de landelijke opening van het culturele seizoen, verwelkomt premium cruise line Holland America Line de Marinierskapel der Koninklijke Marine aan boord van het MS Koningsdam. Het speciale optreden vindt plaats op zondag 27 augustus 2017 in de World Stage van het schip en biedt plek aan een selecte groep van Het Parool lezers. Iedereen kan het optreden op televisie zien wanneer het diezelfde middag wordt uitgezonden op NPO2.

Dit jaar vindt de Uitmarkt plaats in het Oosterdok gebied waar ook de Passenger Terminal Amsterdam ligt waar de Holland America Line schepen MS Koningsdam en het kleinere MS Prinsendam vandaan vertrekken. Het nieuwste Pinnacle-klasse schip in de vloot, de Koningsdam, verwelkomt de Marinierskapel in de World Stage op zondag 27 augustus voor een éénmalig optreden voor een select publiek.

De Uitmarkt en Holland America Line zijn een samenwerking aangegaan vanwege hun gezamenlijke passie voor culturele activiteiten. Aan boord van de 15 schepen in de vloot wordt een uitgebreid cultureel entertainment programma aangeboden aan gasten. Kamermuziek in Lincoln Center Stage, swingende blues met de B.B. King All-Stars band in de Queens Lounge of het spectaculaire BBC Frozen Planet Live: een visuele en muzikale reis in de Main Stage. De mogelijkheid om ter gelegenheid van de 40e jubileumeditie van de Uitmarkt een speciaal optreden op het MS Koningsdam aan boord te brengen en het innovatieve twee verdiepingen hoge World Stage theater, met op de achtergrond een 270 graden LED-scherm, aan publiek te tonen, is een kans bij uitstek.

Uniek optreden

Eerder deze maand is een vooraankondiging over het optreden in de Amsterdamse krant Het Parool gepubliceerd. Lezers kregen de kans om zich online te registreren om zo kans te maken op gratis kaarten voor het unieke optreden. Het optreden wordt gefilmd en uitgezonden op NPO2 op zondag 27 augustus om 18.15 uur.

“We kijken ernaar uit de Marinierskapel en de geselecteerde winnaars te verwelkomen aan boord van het ms Koningsdam tijdens de jubileumeditie van de Uitmarkt. Aan boord zijn van een cruiseschip in een state of the art theater geeft een speciale dimensie aan het optreden. We zijn ook zeer verheugd dat de show op nationale televisie wordt uitgezonden zodat iedereen van het optreden kan genieten”, aldus Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing Continental Europe Holland America Line.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd.

Tijdens het zomerseizoen biedt Holland America Line cruises vanuit Amsterdam en Rotterdam en brengt vele gasten naar bestemmingen als de Noorse Fjorden, de Baltische Staten, het Verenigd Koninkrijk en IJsland. Diezelfde middag vertrekt de Koningsdam om 16:00 uur voor een achtdaagse cruise naar Eidfjord, Alesund, Geiranger en Bergen in Noorwegen. Op 3 september wordt ze weer terug verwacht in Amsterdam.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Holland America Line’s Koningsdam biedt podium aan 40e jubileumeditie Uitmarkt

  • 18 augustus 2017 om 16:55
    Permalink

    Enig idee hoe laat dit optreden gepland staat?

  • 20 augustus 2017 om 20:30
    Permalink

    Om 12:00 start het optreden aan boord.

Reacties zijn gesloten.