Big Band Marinierskapel te gast op Koningsdam tijdens Uitmarkt

Tijdens de 40e editie van de Uitmarkt, de landelijke opening van het culturele seizoen, verwelkomde Holland America Line zondagmiddag de Big Band van de Marinierskapel der Koninklijke Marine aan boord van het MS Koningsdam. Ruim 220 genodigden, waaronder vele lezers van Het Parool, werden ontvangen in muziekcentrum Muziekgebouw aan ‘t IJ waarna ze in kleine groepen aan boord naar de World Stage, het theater van de Koningsdam, werden gebracht.

De Big Band, een selectie groep musici van de Marinierskapel, gaf acte de presence en speelde nummers onder leiding van chef dirigent en artistiek leider Arjan Tien. Net als bij andere optredens in het World Stage maakte de Marinierskapel gebruik van het 270 graden LED-scherm dat bewegende beelden liet zien tijdens het optreden.

NPO 2 gaf een impressie van dit unieke optreden tijdens de speciale uitzending diezelfde avond.

 

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd.

Diezelfde middag vertrok de Koningsdam om 16:00 uur voor een achtdaagse cruise naar Eidfjord, Alesund, Geiranger en Bergen in Noorwegen. Op 3 september wordt ze weer terug verwacht in Amsterdam.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)