MSC Seaside zaterdag begonnen aan haar eerste zeetest

Het eerste cruiseschip in de Seaside-klasse van MSC Cruises, MSC Seaside, is zaterdag begonnen aan haar eerste zeetest. ’s Ochtends zette het grootste schip ooit gebouwd bij Fincantieri vanuit het afbouwdok in Monfalcone koers naar de Golf van Triest. Tijdens de proefvaart, die naar verwachting tot dinsdag duurt, worden onder andere de de motoren, boegschroeven, stuurinrichting en stabiliteit van ‘het schip dat de zon volgt’ getest. Naast technici van Fincantieri en MSC Cruises zijn ook ongeveer duizend werklieden aan boord om door te werken aan het interieur van het schip. Na een tweede zeetest op 10 september volgt op 29 november de overdracht van Fincantieri aan MSC Cruises.

Binnenkort volgt een verslag met exclusieve foto’s van ons bezoek deze week aan de MSC Seaside op de scheepswerf van Fincantieri.

Boek een cruise op de MSC Seaside bij onder andere:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​