Cruise omleidingen door sluiting Galveston in Texas door overstromingen

Vanwege de slechte weerssituatie in Galveston en de overstromingen op toegangswegen naar Galveston is de cruiseterminal van Galveston tijdelijk gesloten. Doordat Galveston een in- en ontschepingshaven is, zorgt dit voor grote problemen bij passagiers en de rederijen. Cruisecritic meldt dat Royal Caribbean met de Liberty of the Seas moet uitwijken naar Miami. Ook Carnival Cruise Line ondervindt problemen en heeft cruises moeten annuleren. Alle cruises van deze week van de Carnival Valor, Carnival Freedom en Carnival Breeze gaan niet meer door. Passagiers krijgen hun geld terug en krijgen een compensatie (cruise credit van 25% van de reissom) als ze binnen 60 dagen een nieuwe cruise boeken. Passagiers die al aan boord waren sinds vorige week, dus toen de overstromingen nog niet waren, hebben de keuze om in de haven van New Orleans (550 km verderop) van boord te gaan. Ook mogen ze aan boord blijven tot woensdag, als de Carnival schepen Galveston hopelijk weer in mogen varen.

Royal Caribbean zou zondag  passagiers van de Liberty of the Seas laten ontschepen en maandag nieuwe passagiers ontvangen. Helaas lukte het niet om een alternatieve haven in de buurt te vinden en week het schip uit naar Miami.

Volgens de laatste update van vandaag, blijft de haven van Galveston nog eens 48 uur gesloten.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)