Cruisereiziger
BestemmingenReisverslag

Live bij Hamburg Cruise Days: de eerste cruiseschepen komen binnen

De zesde editie van Hamburg Cruise Days is vrijdagmiddag van start gegaan. De naar verwachting meer dan een half miljoen bezoekers gaan tot en met zondag genieten van 10 cruiseschepen op Europa’s grootste cruise-evenement. Daarnaast zijn er elke avond festiviteiten en drie dagen lang zijn er langs de kade van de Elbe vijftien Thema-eilanden die ingaan op de verschillende cruise-aspecten.

Cruisereiziger.nl is op uitnodiging van Hamburg Marketing aanwezig bij dit spectaculaire cruise evenement en zal dagelijks verslag doen.

Vrijdag arriveerden de eerste van de tien schepen. De Albatros en Amadea (Phoenix Reisen) meerden aan bij Cruiseterminal Altona respectievelijk Hafencity Cruise Center.  De EUROPA 2 van Hapag-Lloyd Cruises volgde ‘s avonds. De Silver Wind is al sinds donderdag in Hamburg. Het schip doet voor het eerst mee aan de Cruise Days.

De stad vult zich langzaamaan met toeristen die de Hamburg Cruise Days gaan bezoeken. Bij een rondwandeling krijgen we uitgelegd dat het plein voor het Rathaus op het plein lijkt op Venetië. Namelijk L-vorming en richting het water kenmerkende mooie paleizen met bogen, In Hamburg heten ze de Alsterarkaden.  Je vindt op deze plek koffiehuizen met gezellige terrasjes. In de Beurs en in het aangrenzende Rathaus zijn er prachtige zalen en ruimtes die vrij toegankelijk zijn.

Vanaf 14:00 uur ‘s middags starten de Hamburg Cruise Days officieel. Langs de Elbe loopt vanaf Hafencity Cruise Center een route waar je langs 15 thema-eilanden gaat, bijvoorbeeld van AIDA Cruises of Costa Cruises. Bij het eiland van Hapag Lloyd Cruises is het dit jaar wederom mogelijk om in de lucht te dineren. Stevig ingesnoerd ga je met kok en al naar boven waar je geniet van een bijzonder diner.

Vanaf 1 september vindt in combinatie met de Hamburg Cruise Days ook het evenement Blue Port Hamburg plaats. Kunstenaar Michael Batz heeft de haven voorzien van blauw licht dat voor een magische sfeer zorgt. Met een boot varen we langs de verschillende objecten en cruiseschepen.

Om het einde van de eerste Hamburg Cruise Days af te sluiten is er vuurwerk vanaf de Elbe. Daarna zijn op verschillende podia gezellige bands en dineren de gasten van Hapag LLoyd Cruises nog even verder in de lucht.

Zaterdag komen nog binnen: de AIDAprima (AIDA Cruises), MSC Preziosa (MSC Cruises), Europa en  Mein Schiff 3 (TUI Cruises) en Norwegian Jade (Norwegian Cruise Line).

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)