Royal Caribbean gebruikt cruiseschip om eigen medewerkers in Florida te evacueren

Enchantment of the Seas

Het cruischip Enchantment of the Seas van Royal Caribbean International is met het oog op de komst van orkaan Irma dit weekend naar de kust van Florida momenteel vanuit Miami onderweg naar veilige wateren. Aan boord bevinden zich bijzondere passagiers, namelijk het eigen personeel van de Amerikaanse rederij die haar thuisbasis heeft in Florida. Royal Caribbean heeft 1.142 hutten gratis beschikbaar gesteld aan haar medewerkers en hun families die de regio willen ontvluchten.

De Enchantment of the Seas, die Miami als thuishaven heeft, is dit weekend beschikbaar omdat de geplande cruise naar de Bahamas en de Caribbean met betaalde passagiers vanwege de orkaan is geannuleerd. Zo goed als alle cruises die de komende dagen zouden vertrekken uit Florida van alle cruisemaatschappijen gaan niet door. Passagiers krijgen hun reissom teruggestort en/of een cruisetegoed voor het betaalde bedrag voor een toekomstige cruise.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!