Werkzaamheden aan nieuw Princess schip gestart in Monfalcone

Vrijdag zijn op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone de werkzaamheden gestart aan het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises. Het wordt het vierde schip in de Royal-klasse van de Amerikaanse cruisemaatschappij, na Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess. Deze zijn respectievelijk in 2013, 2014 en 2017 opgeleverd op dezelfde Italiaanse werf.

De eerste werkzaamheden aan de constructie van de boeg van dit nieuwe schip begon vorig jaar november op de scheepswerf van Fincantieri in Castellammare di Stabia in Napels. Deze sectie wordt over zee getransporteerd en vervolgens vastgemaakt aan de overige secties in Monfalcone. Oplevering van het schip, dat nog geen naam heeft, staat voor eind 2019 gepland. Het schip krijgt een brutotonnage van 145.000 en zal plek bieden aan 4.250 passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.