Bouw eerste Costa LNG-schip Costa Smeralda van start

Woensdag is met het snijden van het eerste stuk staal officieel de bouw gestart van het nieuwe cruiseschip van Costa Cruises. Tijdens de ceremonie op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku werd tevens de naam bekendgemaakt van het eerste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij dat volledig wordt voortgedreven op vloeibaar aardgas (LNG), de Costa Smeralda. De Costa Smeralda komt in oktober 2019 in de vaart. Het heeft een brutotonnage van 180.000 en meer dan 2.600 hutten die plek bieden aan maximaal 6.600 passagiers. Een tweede nieuwbouwschip, zusterschip van de Costa Smeralda, wordt in 2021 opgeleverd door Meyer Turku.

De constructie van de Costa Smeralda maakt onderdeel uit van een strategisch plan van moedermaatschappij Carnival Corporation om in totaal 7 LNG-aangedreven schepen te bouwen voor haar vloot dat bestaat uit 103 schepen. De eerste, de AIDAnova van AIDA Cruises, wordt in de herfst van 2018 gelanceerd. De twee nieuwe schepen van Costa Cruises zullen zowel in de haven als op zee worden aangedreven door LNG, waardoor broeikasgassen aanzienlijk verminderd worden. De Costa Smeralda gaat in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee varen. De verkoop voor deze cruises gaat begin 2018 van start.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!