Start bouw en onthulling naam nieuw schip Costa Cruises live op Facebook

Woensdagochtend 13 september 2017 zal op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku het eerste stuk staal worden gesneden van de eerste van twee nieuwbouwschepen van Costa Cruises. Tevens zal de naam van het schip worden onthuld dat in oktober 2019 wordt opgeleverd. Deze eerste mijlpaal in de constructie zal live op de Facebooksite van Costa Cruises worden uitgezonden. De livestream start om 09:30 uur ‘s ochtends.

Het nieuwe schip wordt, net als haar toekomstige zusterschip (lancering 2021) en de twee nieuwe schepen van zustermaatschappij AIDA Cruises, de eerste in de cruise-industrie die wordt voortgedreven op vloeibaar aardgas. Het krijgt een brutotonnage van 180.000 en 2.262 hutten (waarvan 75% met balkon) die plek bieden aan maximaal 6.600 passagiers. Het design van het schip, geinspireerd door ‘Het beste van Italie’ is in handen van Adam D. Tihany.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!