Silversea kondigt bouw nieuw cruiseschip Silver Moon aan

Silversea Cruises en de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri hebben een contract met een waarde van 310 miljoen euro getekend voor de bouw van een nieuw ultra-luxe cruiseschip, die in 2020 in de vaart moet komen. Het nieuwe schip, dat de naam ‘Silver Moon’ krijgt, wordt een zusterschip van de Silver Muse die in april van dit jaar is opgeleverd door de scheepswerf van Fincantieri in Sestri Ponente (Genua).

Met een brutotonnage van 40.700 en een capaciteit van 596 passagiers zal het de intimiteit van een klein schip en alleen maar ruime suites bevatten, kenmerken van de Silversea beleving. Het schip krijgt verder een ‘Green Star 3 Design’, wat betekent dat het is ontworpen om lucht- en watervervuiling te voorkomen. Het wordt ook ontworpen om het geluidsniveau in het schip te minimaliseren voor het comfort van de gasten.

Met dit nieuwbouwschip wordt de vloot van Silversea uitgebreid naar 10 schepen. De rederij heeft nog opties voor de bouw van 2 extra cruiseschepen openstaan bij Fincantieri.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!