LIVE: Eemstocht World Dream van start, maandagavond verwacht in Eemshaven

World Dream

Het nieuwe cruiseschip World Dream van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises verlaat vandaag, zondag 17 september 2017, de werf van de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg voor haar Eemstocht richting de Noordzee. De aankomst in Eemshaven staat gepland op maandag 18 september 2017.

Na een kort verblijf zal de World Dream richting Noordzee vertrekken voor haar eerste zeetesten. Het schip (151.300 brutoton) zal daarna weer terugkeren in Eemshaven. Na de laatste testen wordt de World Dream eind oktober in Bremerhaven aan Dream Cruises opgeleverd.

Voor de Eemstocht wordt vooralsnog, onder voorbehoud van getijden en weer, het volgende tijdschema gehanteerd. De duur van van de verschillende passages (Emssperrwerkes) wordt zo kort mogelijk gehouden.

Zondag 17 september 2017:

– ca. 10:00 uur: Passage Dockschleuse (Papenburg)
– ca. 16:00 uur: Passage Friesen-Brücke (Weener)
– ca. 18:15 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
– ca. 22:00 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
– ca. 23:15 uur: Passage Emssperrwerk

Maandag 18 september 2017:

– ca. 01:00 uur Passage Emden
– ca. 06:30 uur Passage Pier Eemshaven
– ca. 18:00 uur Aankomst haven Eemshaven

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De World Dream zal de Eemstocht richting Noordzee achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

De Eemstocht van de World Dream is live te volgen via de webcam van de Meyer Werft en via een livestream van de regionale Duitse zender NDR.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!