Fincantieri overhandigt Viking Sun aan Viking Cruises

De Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri heeft maandag het nieuwe cruiseschip Viking Sun overhandigd aan haar opdrachtgever Viking Cruises. Het is het vierde nieuwbouwschip van de rederij. De overdracht vond plaats op de scheepwerf van Fincantieri in Ancona. Op 4 oktober vertrekt de Viking Sun vanuit Venetie voor haar maiden voyage. Vervolgens steekt het begin november de Atlantische Oceaan over voor haar najaarsprogramma. Op 15 december staat de eerste 141-daagse wereldcruise van Viking gepland. Een jaar later zal de Viking Sun wederom de wereld rondvaren tijdens de tweede 128-daagse wereldcruise.

De Viking Sun, heeft net als haar voorgangers Viking Star, Viking Sea en Viking Sky, een brutotonnage van 47.800 met 465 hutten die plek bieden aan 930 gasten. In de komende twee jaar krijgt de Viking Sun nog twee zusters. Daarnaast staat er nog een bestelling van twee aanvullende schepen gepland met oplevering in 2021 en 2022.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)