Fincantieri overhandigt Viking Sun aan Viking Cruises

De Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri heeft maandag het nieuwe cruiseschip Viking Sun overhandigd aan haar opdrachtgever Viking Cruises. Het is het vierde nieuwbouwschip van de rederij. De overdracht vond plaats op de scheepwerf van Fincantieri in Ancona. Op 4 oktober vertrekt de Viking Sun vanuit Venetie voor haar maiden voyage. Vervolgens steekt het begin november de Atlantische Oceaan over voor haar najaarsprogramma. Op 15 december staat de eerste 141-daagse wereldcruise van Viking gepland. Een jaar later zal de Viking Sun wederom de wereld rondvaren tijdens de tweede 128-daagse wereldcruise.

De Viking Sun, heeft net als haar voorgangers Viking Star, Viking Sea en Viking Sky, een brutotonnage van 47.800 met 465 hutten die plek bieden aan 930 gasten. In de komende twee jaar krijgt de Viking Sun nog twee zusters. Daarnaast staat er nog een bestelling van twee aanvullende schepen gepland met oplevering in 2021 en 2022.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.