Viking wijzigt naam vijfde schip, Viking Spirit wordt Viking Orion

PRNewsfoto/Viking

Het vijfde zeecruiseschip van Viking Cruises zal niet Viking Spirit maar Viking Orion gaan heten. Voorzitter van de Amerikaanse rederij met Noorse roots, Torstein Hagen, maakte de naamswijziging donderdag bekend bij de viering van de maiden call van haar derde zeecruiseschip Viking Sky in Manhattan. Het nieuwe schip wordt vernoemd naar het sterrenbeeld en ter ere van de bijdrage van doopmoeder Dr. Anna Fisher aan het Orion exploratievoertuigproject van NASA. Fisher is een Amerikaanse chemicus, hulpverleningsarts en onlangs gepensioneerde NASA astronaute.

De 930-passagiers tellende Viking Orion (47.800 brutoton) bereikte vorige week een belangrijke mijlpaal in haar bouw met de tewaterlating op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona. Dr. Fisher was op donderdag 28 september 2017 aanwezig bij de ceremonie en gaf ondersteuning bij het doorlopen van diverse maritieme tradities. Viking Orion zal tijdens haar inaugurele jaar routes varen in de Middellandse Zee, voordat ze koers zet naar Azie, Australie en vervolgens Alaska. De Viking Orion is het vijfde schip in de vloot, die in 2022 zal bestaan uit 8 cruiseschepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!