Bouw gestart van tweede nieuwe expeditieschip Hapag Lloyd Cruises

Donderdag 5 oktober 2017 vierde Hapag Lloyd Cruises de officiële start van de bouw van de HANSEATIC inspiration, het tweede nieuwe expeditieschip van de Duitse rederij. Op de scheepswerf van VARD in het Roemeense Tulcea gaf CEO Karl J. Pojer, CEO van de cruisemaatschappij, het signaal voor het snijden van het eerste stuk staal. De nieuwbouwschepen, die beide in 2019 gelanceerd zullen worden, zijn een investering van de TUI Group namens haar dochteronderneming in Hamburg. Met de HANSEATIC nature en HANSEATIC inspiration wil het haar pioniersrol in het expeditiesegment verder ontwikkelen.

De boeg van het schip wordt gebouwd in Tulcea, Roemenië. Daarna zal deze getransporteerd worden naar de VARD Langsten scheepswerf in Noorwegen voor de constructie van het interieur. De HANSEATIC nature en HANSEATIC inspiration, identiek in ontwerp, hebben een capaciteit van maximaal 230 gasten (199 gasten op Antarctische cruises). Ze beschikken over de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen zodat ze gebruikt kunnen worden in de poolgebieden en op warme bestemmingen zoals de Amazone en de Zuidzee. Verder zijn er Zodiacs aan boord om in expeditiegebieden te komen waar geen havens zijn en is er een marina voor watersporten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!