Nieuwe cruiseterminal in Kopenhagen in 2020

Kopenhagen krijgt in 2020 een nieuwe cruiseterminal die groot genoeg is om meer dan 5.000 passagiers per keer te ontvangen. De autoriteiten van Copenhagen Malmö Port, CMP, hebben deze week groen licht gekregen voor de bouw van de terminal, die naast de huidige Oceankaj in Ydre Nordhavn komt te liggen. Nieuwbouw is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de toenemende vraag in de cruise-industrie.

Kopenhagen is een zeer populaire bestemming voor cruises op de Oostzee. In 2017 hebben maar liefst 55 cruiseschepen hun vertrek- en eindpunt in de Deense hoofdstad. Het totale aantal cruisepassagiers dat de stad aandoet gedurende het seizoen ligt rond 850.000. De cruise-industrie is in Kopenhagen goed voor meer dan 4.000 banen (voornamelijk seizoensgebonden) en draagt een omzet van 1,3 miljard euro bij aan de economie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​