Schade riviercruiseschip na botsing met binnenvaartschip

Een riviercruiseschip heeft zondagochtend in Amsterdam flinke schade opgelopen door een botsing met een binnenvaartschip. Dat meldt de regionale zender AT5 op haar website. Het Nederlandse schip Anna Maria Agnes van Holland Cruises lag op het moment van het ongeluk aangemeerd aan de Sumatrakade. Er waren geen passagiers aan boord. Ook een ander naastgelegen passagiersschip raakte beschadigd. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De exacte schade aan het 72 meter lange en 8 meter brede schip en de oorzaak van de aanvaring zijn nog niet bekend.

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!