Cruisereiziger
MilieuScrubber

Norwegian Sun en Norwegian Jade uitgerust met gas-uitlaat reductie system

Norwegian Cruise Line heeft onlangs op twee van haar schepen, de Norwegian Sun en de Norwegian Jade, een systeem geplaatst dat er voor zorgt dat er schonere rook komt uit de schoorstenen. Daarmee voegen deze twee schepen zich samen bij 5 andere, Norwegian Pearl, Norwegian Gem, Norwegian Escape, Norwegian Joy en Pride of America die dit systeem eerder geïnstalleerd kregen. Ook de Norwegian Bliss die opgeleverd wordt in juni 2018 krijgt dit systeem.  Norwegian Cruise line heeft in 2014 aangegeven dat zij de ecologische voetafdruk (footprint) wil gaan verlagen van haar vloot.

Het gas-uitlaat reductie systeem bestaat uit scrubbers die in elke motor, vijf per schip, geïnstalleerd zijn. Tezamen maken zij het mogelijk om de emissie van zwavel met 99% te verlagen en 85% deeltjesemissie. De scrubbers houden de zwavel en deeltjes tegen voordat zij in de grote schoorsteen belanden, en dat is zichtbaar in een witte pluim die voortaan uit de schoorsteen komt.

De Norwegian Sun vaart in 2018 het gehele jaar vanuit Port Canaveral naar het Caribisch gebied. De Norwegian Jade zal in de zomer van 2018 afwisselend uit Southampton en Hamburg varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje thee , op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)