Meyer Werft draagt World Dream over aan Dream Cruises

World Dream

Donderdag is in de Duitse Bremerhaven het nieuwe cruiseschip World Dream (151.300 brutoton) van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises, dochteronderneming van Genting Hong Kong, door scheepsbouwer Meyer Werft overgedragen. Het schip bracht de afgelopen weken door in de Nederlandse Eemshaven voor diverse zeetesten op de Noordzee.

Het schip heeft een capaciteit van 3.376 passagiers. Het is 335 meter lang, 39,7 meter breed en kan een snelheid bereiken van 23 knopen. De World Dream bevat o.a. een kleine diepzee onderzeeër die vier gasten tot een diepte van maximaal 200 meter kan nemen. Daarnaast is er een motorboot die kan worden geboekt voor excursies, 35 restaurants en bars, theaters en een klimpark.

De World Dream, die speciaal voor de Aziatische markt is gebouwd, zet na haar overdracht koers naar Azië waar het diverse cruises van 2, 5 tot 7 nachten gaat varen. Vanuit Hong Kong gaat men naar verschillende regio’s in Vietnam en China.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!