Cruisereiziger
CruiseterminalStatistieken

Port Canaveral breekt record met meer dan 4,5 miljoen passagiers

Port Canaveral in Florida heeft een eigen record verbroken door 4,5 miljoen passagiers te ontvangen. Het totaal aantal passagiers lag van 1 oktober 2016 tot en met 30 september 2017 op totaal 4.520.229 reizigers die hun meerdaagse of ééndaagse cruise starten. De meeste passagiers, 4,2 miljoen, vertrekken voor een langere cruise.

“Port Canaveral is voor steeds meer reizigers de haven waar ze graag hun cruise willen starten,” aldus kapitein John Murray, haven CEO.

Volgens de branche-organisatie CLIA is Port Canaveral de op twee na drukste cruisehaven van de wereld. De haven ontvangt regelmatig Carnival Cruise Line, Disney Cruise Line, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean Int.

Port Canaveral is één van de drie grote vertrekhavens in Florida. De andere havens zijn Fort Lauderdale en Miami, die beide ten zuiden van Port Canaveral liggen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)