Dream Cruises breekt record met ‘s werelds grootste LEGO cruiseschip

Aanstaande vrijdag, 17 november 2017, vindt in Hong Kong de doop plaats van het nieuwe cruiseschip van Dream Cruises, World Dream. Het is de eerste keer in de historie dat een dergelijke ceremonie plaatsvindt in de speciale regio van China. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis heeft de Aziatische cruiserederij ‘s werelds grootste LEGO cruiseschip laten bouwen.

De replica van de World Dream bestaat uit 2,5 miljoen lego-blokjes, het weegt meer dan 2.800 kilo, is 8,44 meter lang, 1,33 meter breed en 1,53 meter hoog. Het is daarmee een officieel Guinness World Record. Na meer dan 2 maanden hard werk, door o.a. 1.000 cruisepassagiers, werd woensdag het LEGO-schip onthuld in de Kai Tak Cruise Terminal in Hong Kong.

Het LEGO-scheepsmodel is vanaf 19 november te zien in hal B, 2/F van de Kai Tak Cruise Terminal. Op de eerste dag dat het schip wordt vertoond zullen inwoners van Hong Kong het gigantische model van dichtbij kunnen bekijken. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals LEGO bouwworkshops en snelheidswedstrijden tegen professionele LEGO-bouwers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Eén reactie op “Dream Cruises breekt record met ‘s werelds grootste LEGO cruiseschip

  • 17 november 2017 om 12:27
    Permalink

    Dat is wat je zegt serieus met Lego spelen zeg.

Reacties zijn gesloten.