CLIA verwacht ook in 2018 groei wereldwijde cruisemarkt

De wereldwijde cruisemarkt blijft ook in 2018 doorgroeien. CLIA, de internationale brancheorganisatie van cruiserederijen, verwacht aankomend jaar 27,2 miljoen passagiers aan boord van cruiseschepen te mogen verwelkomen. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de ingeschatte 25,8 miljoen in 2017 en een definitief aantal van 24,7 miljoen in 2016. Van 2011 tot 2016 was al een toename van 20,5 procent genoteerd. Om aan de grote vraag te voldoen zullen er in 2018 maar liefst 27 nieuwe oceaan- en riviercruiseschepen hun opwachting maken.

In de jaarlijkse 2018 State of the Cruise Industry Outlook rapporteert de CLIA ook over de globale economische impact van de cruise-industrie in 2016. De uitgaven bedroegen wereldwijd 126 miljard dollar, waarbij meer dan 1 miljoen full-time werknemers 41 miljard aan inkomsten verdienden. Dat is een stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Klik hier voor een overzicht van alle bevindingen van de 2018 State of the Cruise Industry Outlook.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.