Viking Sun op wereldcruise met 930 passagiers…en 6 vaten Aquavit

Viking Sun

Vrijdag vertrok uit Miami het cruiseschip Viking Sun voor haar inaugurele, uitverkochte wereldcruise van 141-dagen. Het vierde en nieuwste cruiseschip van Viking Cruises zal de komende 5 maanden 5 continenten, 35 landen en 64 bestemmingen aandoen. Tijdens deze reis van Miami naar Londen zullen gasten eerst Cuba en de Caribbean gaan verkennen voordat het het Panama Kanaal zal aandoen op weg naar Los Angeles. De Viking Sun zet vervolgens koers naar de Zuid-Pacific, Australië en Azië, waar het schip zal worden gedoopt in Shanghai op 8 maart 2018. Daarna staan andere havens in Azië en vervolgens Europa op het programma met Londen op 5 mei 2018 als slotstuk.

Naast de 930 passagiers zullen ook 6 vaten van Viking’s eigen ‘Linje’ Aquavit meereizen. Volgens Noorse traditie, dat teruggaat tot honderden jaren geleden, zal het Scandinavische drankje tijdens het cruisen rijpen in eiken vaten en de evenaar (linje) twee keer kruisen als onderdeel van het rijpingsproces. Er wordt aangenomen dat de deining van de zee en de frequente temperatuursveranderingen ervoor zorgen dat er meer smaak uit de vaten wordt gehaald.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!