Ponant bestelt nieuw pool-expeditieschip bij Vard

Deze week heeft de Franse rederij Ponant samen met scheepsbouwer Vard een contract ondertekend voor een luxe pool expeditieschip. Vard is onderdeel van Fincantieri. Het nieuwe expeditieschip zal opgeleverd worden in het tweede kwartaal van 2021.

Fincantieri leverde tussen 2010 en 2015 vier nieuwe luxe schepen op voor Ponant, namelijk Le Boreal, L’Austral, Le Soleal en Le Lyrial.

Het nieuwe hypermoderne hybride expeditieschip met LNG is ontwikkeld door Ponant in samenwerking met Stirling Design International, Aker Arctic en VARD. Het schip is speciaal ontworpen om passagiers naar polaire bestemmingen te brengen, zoals de geografische noordpool. Het schip, geclassificeerd als Polar Klasse 2, voldoet aan de hoogste normen voor milieuvriendelijke en veilige activiteiten. Het is het allereerste elektrische hybride cruiseschip met ijsbreker kenmerken en dubbele brandstofaandrijving, met accu’s met hoge capaciteit en LNG-opslag aan boord. Het zal ook worden uitgerust met twee helikopters in in-house hangars.

Het expeditieschip wordt ongeveer 30.000 bruto ton, ongeveer 28 meter lang en 15 meter breed. Het schip biedt plaats aan 270 passagiers in 135 passagiershutten, naast een bemanning van 180 personen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)