Cruisereiziger
Bestemmingen

Cruises vanuit Rotterdam in 2018

In 2018 zijn er weer talloze cruiseschepen die vertrekken uit Rotterdam. Wij geven je een overzicht per bestemming welke schepen waar naar toe varen. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

Korte cruises

Wil je weten of cruisen een fijne manier van vakantie vieren is? AIDA Cruises biedt in 2018 vanuit Rotterdam twee korte cruises aan zodat je kunt kijken of het cruisen wat voor je is.

Op donderdag 22 maart vertrekt de (vrijwel nieuwe) AIDAperla vanuit Rotterdam naar Hamburg. Je verblijft 1 nacht terwijl het schip nog in Rotterdam ligt. De volgende morgenvroeg op vrijdagmorgen vertrekt de AIDAperla naar Hamburg waar ze dan op zaterdagmorgen aankomt. De AIDAperla is een echt (Duits) familieschip met ontzettend veel sportmogelijkheden, kinderclubs, zwembaden en uiteraard entertainment aan boord.

De tweede kortere cruise is op 22 november. De AIDAmar gaat dan in 5 dagen (4 nachten) een cruise maken van Rotterdam naar Hamburg én weer terug naar Rotterdam. De ideale probeercruise omdat je terugkeert in Rotterdam. In Hamburg heb je de hele dag om te genieten van deze maritieme stad, de vele winkels en de mooie musea.

Noorse Fjorden

Dit cruiseseizoen vaart alleen het MS Rotterdam naar de Noorse Fjorden. De eerste cruise vertrekt op 12 mei richting Flam, Stavanger, Kristiansand en de Noorse hoofdstad Oslo. Deze achtdaagse cruise bevat twee zeedagen en is goed te combineren met de cruise van 19 mei (Noordkaap) tot een drieweekse Noorwegen/Noordkaap cruise.

De tweede cruise van het MS Rotterdam naar de Noorse Fjorden start op 2 juni. Deze iets andere route bezoekt geheel andere bestemmingen als de cruise van 12 mei, namelijk Eidfjord, Alesund, Geiranger en Bergen. Ook deze cruise omvat 2 zeedagen.

Noordkaap

Op 19 mei vertrekt het MS Rotterdam op een 15 daagse cruise naar Noordelijkste puntje Europese vasteland, Honningsvag. Vrijwel alle Noorse havens die je gezien moet hebben, worden door het MS Rotterdam bezocht. Met 1400 passagiers zie je Stavanger, Flam, Alesund, Trondheim, Hammerfest, Geiranger en Bergen.

 

Het Britse cruiseschip Magellan vertrekt op 29 oktober via de Noorse kust ook naar Honningsvag. Via prachtige minder bekende en bekende Noorse bestemmingen zoals Olden, Kristansund, Alta, Tromso, Trondheim, Andalsnes en Bergen bereik je aan het einde van de reis Londen waar je na 14 dagen ontscheept.

 

Edinburgh

Groot-Brittannië

De stijlvolle Queen Elizabeth gaat op 15 juli op 15-daagse cruise op een route vol met steden die je gezien moet hebben in Groot-Brittannië. Je bezoekt het sfeervolle Edinburgh, Invergordon en Greenock (nabij Glasgow) in Schotland, in Ierland zie je Killybegs, Belfast en Dublin. Vergeet ook niet Liverpool, Southampton en Guernsey op de Kanaal Eilanden. Je eindigt gemakkelijk wederom in Rotterdam.

 

Op 26 september 2018 vaart het Britse cruiseschip Columbus een parel van een route rondom Groot-Brittannië. Je scheept in in Rotterdam en eindigt 11 dagen later ideaal in Amsterdam. Onderweg bezoek je Honfleur (Frankrijk), Cork, Dublin, Belfast (Ierland), Portree (Isle of Skye) en Kirkwall (Schotland).

Vanaf 15 maart 2018 vaart de AIDAperla wekelijks op donderdag naar een aantal West-Europese steden. In slechts één week bezoek je Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Deze cruise wordt elke week door de AIDAperla gedaan tot en met 18 oktober. Een leuke trip voor families met kinderen vanwege het fantastische cruiseschip. Er zijn veel sportieve mogelijkheden, overdekte zwembaden en glijbanen, entertainment en kinderclubs voor kinderen vanaf 6 maanden tot 17 jaar.

Wil je in november deze cruise doen? In november vaart de AIDAmar dezelfde route op 8 en 15 november.

 

Baltische Staten

Het klassieke MS Rotterdam vertrekt op 30 april  (13 dagen) voor haar eerste Rotterdamse cruise in het seizoen van 2018.  Alle hoogtepunten rondom de Oostzee bezoek je op het cruiseschip dat plek biedt aan 1400 passagiers. In Denemarken zijn dat het alom bekende Kopenhagen, stranddorp Warnemünde (Duitsland), Tallinn (Estland), Helsinki (Finland), Nynashamm (voor Stockholm, Zweden) en twee dagen in St. Petersburg.

De Rotterdam vertrekt op 16 juni op een 15 daagse cruise naar de Oostzee. Tijdens deze reis bezoek je het beste wat de Baltische Staten te bieden heeft. In Denemarken zijn dat het niet vaak bezochte Aarhus en Kopenhagen, stranddorp Warnemünde (Duitsland), Tallinn (Estland), Helsinki (Finland), Stockholm (Zweden) en twee dagen in St. Petersburg.

 

Cruiseschip Queen Elizabeth vaart op 29 juli een ideale cruise die vertrekt én eindigt in Rotterdam. Ervaar het klassieke cruisen op deze 15 daagse cruise naar vrijwel alle hoogtepunten rondom de Oostzee. Uiteraard bezoek je Kopenhagen (Denemarken), Stockholm en Göteborg (Zweden), Tallinn (Estland), Travemünde (Duitsland) en twee dagen St. Petersburg.

 

Gibraltar

Naar de Middellandse Zee vanuit Rotterdam

Het vol elegante schip Queen Elizabeth (Cunard) vaart op 26 augustus éénmalig vanuit Rotterdam naar Venetië en terug naar Southampton. Deze lange cruise van 20 dagen bevat veel zeedagen maar zeker ook een aantal leuke bestemmingen zoals het Britse Gibraltar, Valencia, Sicilië en Sardinië, Dubrovnik en het mooie Sibenik in Kroatië.

De AIDAmar vertrekt éénmaal van Rotterdam naar de Middellandse zee op 26 november. In elf dagen vaart het cruiseschip via het Engelse Dover naar de Franse en Spaanse kusten naar Mallorca. Hoogtepunten zijn Lissabon, de prachtige parel Cadiz en uiteraard Barcelona.

Naar Amerika

Op 30 juni vertrekt het MS Rotterdam op een memorabele reis naar Boston in Noord-Amerika. In 19 dagen maak je een cruise met de naam Viking Passage. Je bezoekt via Bergen in Noorwegen, een aantal havens in het unieke IJsland (Reykjavik, Akureyri, Isafjord), twee havens in Groenland (Qaqortoq, Nanortalik) en tenslotte St.Johns (Newfoundland) en Halifax (Nova Scotia). Na 19 dagen arriveer je in Boston waar de Rotterdam 1 dag verbijft voor ze terug keert naar Rotterdam. Je kunt de cruise afbreken of je kunt terug gaan mee naar Rotterdam. Dit tweede deel van de reis duurt weer 19 dagen. Het cruiseschip zal (soms) andere havens bezoeken. Doe je beide cruises dan ben je 38 dagen onderweg en op 6 augustus terug in Rotterdam.
Het MS Rotterdam vertrekt op 6 augustus voor de tweede maal (20 daagse cruise) richting Amerika. Ditmaal gaat ze via Dublin en Greenock (Glasgow), Isle of Skye richting IJsland (Djupivogur, Akureyri, Isafjord), langs Groenland (Nanortalik) eindigend via St. Johns (Newfoundland) en Halifax (Nova Scotia) in Boston.  De Rotterdam blijft vanaf dat moment in New England en Canada voor de prachtige herfst die dan gaat komen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger