Riviercruiseschip Swiss Crystal botst tegen snelwegbrug op de Rijn

Verschillende media melden dat riviercruiseschip Swiss Crystal van rederij Scylla op tweede Kerstdag tegen een betonnen pijler van een brug is gevaren. Dit gebeurde op de Rijn nabij Duisburg. Op de brug ligt een snelweg. Er zijn 27 passagiers gewond geraakt waarvan vier passagiers naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De passagiers van Swiss Crystal werden door de nooddiensten direct na het ongeval geholpen. Het riviercruiseschip Emily Bronte was in de buurt en maakte langszij vast zodat het schip gestabiliseerd werd. Een paar uur later kwam de Swiss Diamond om passagiers te evacueren van de Swiss Crystal. De passagiers van de Swiss Crystal waren afkomstig uit Nederland. Zij mochten hun reis vervolgen of direct naar huis gaan als zij wilden. Het schip was bezig aan een van haar laatste dagen van een cruise die gestart was op 22 december in Arnhem. Vandaag zijn alle passagiers weer in Nederland aangekomen.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)