Donderdag vindt kiellegging plaats van eerste jacht Ritz-Carlton

Aanstaande donderdag 11 januari 2018 zal in het Spaanse Vigo een belangrijke mijlpaal plaatsvinden in de bouw van het eerste jacht cruiseschip voor de nieuwe rederij Ritz-Carlton Yacht Collection. Op de scheepswerf van Astillero Hijos de J. Barreras zal de kiel in het droogdok worden gelegd van het 190 meter lange en 23,8 meter brede schip. De planning is dat het jacht na een totale bouwperiode van 30 maanden in de herfst van 2019 in de vaart komt. In 2021 en 2022 volgen er mogelijk 2 zusterschepen.

Het nog naamloze schip heeft een capaciteit van 298 passagiers waarvoor 149 suites met privé-balkon beschikbaar zijn. Het ontwerp is in handen van het Zweedse bedrijf Tillberg Design. Het jacht gaat o.a. een Ritz-Carlton Spa, een Panorama Lounge, wijnbar en een restaurant van Sven Elverfeld van het Ritz-Carlton 3-Michelin sterrenrestaurant Aqua bevatten. Het zal afhankelijk van het seizoen diverse regio’s bezoeken waaronder de Middellandse Zee, Noord-Europa, de Caribbean en Latijns Amerika.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Donderdag vindt kiellegging plaats van eerste jacht Ritz-Carlton

  • 7 januari 2018 om 00:26
    Permalink

    JACHT RITZ-CARLTON
    Relatief klein is ook fijn ! Intimiteit en meer onderlinge persoonlijke contacten op een jacht en plaatsen bezoeken die voor de Mega cruise schepen slecht bereikbaar zijn, verhogen hopelijk het echte cruise gevoel. Ook de havens geven soms de voorkeur aan schepen met een bescheiden passagiers aanbod. Als e.e.a. ook nog betaalbaar is en de persoonlijke financiën dat toelaten, ben ik wel voor dit type cruisen te vinden i.p.v. op een “varende Efteling boot” …
    Frans Eekhout

Reacties zijn gesloten.