Met de Koningsdam naar de Noorse Fjorden: BBC Earth cruise op 3 juni 2018

Denk je erover om een Fjordencruise vanuit Nederland te maken deze zomer? Een zeer populaire cruise is een Fjordencruise met het MS Koningsdam vanuit Amsterdam. Wij bekijken één cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Op 3 juni 2018 vertrekt de Koningsdam op een 8-daagse reis Noorse Legenden van Amsterdam naar 4 bestemmingen in Noorwegen.

De bestemming: Noorwegen

Je vertrekt op zondag 3 juni gemakkelijk uit Amsterdam. Het schip zal om 17:00 de trossen los gooien om richting de sluizen van IJmuiden te gaan.  Omdat het een eindje varen is naar Noorwegen ben je één volledige dag op zee voordat je bij je eerste bestemming Eidfjord bent.

Eidfjord ligt aan het einde van de Hardangerfjord en je kunt tot drie uur ‘s middags genieten van de prachtige natuur. Daarna vaart de Koningsdam de mooie Hardangerfjord weer uit.

Alesund is de volgende bestemming op de dag daarna. Je verblijft er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Het stadje ligt op meerdere eilandjes en staat bekend om haar architectuur in Art Nouveaustijl.

Geiranger is net als Eidfjord gelegen aan het einde van een fjord. Ga met de bus omhoog naar het mooiste uitzicht over de fjord of wandel de bergen in. Om 17:00 vertrekt de Koningsdam en mis dan zeker niet de Seven Sisters watervallen in de Geirangerfjord.

Tot slot bezoek je Bergen, de één na grootste stad van Noorwegen. De hoofdbezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. De vismarkt en de oude pakhuizen in het gedeelte Bryggen zijn een must-see. Na een dag op zee kom je uitgerust weer aan in Amsterdam.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
3 juni 2018  (zondag) Amsterdam vertrek 17:00 uur
4 juni op zee
5 juni Eidfjord en cruise door Hardangerfjord 07:00-15:00 uur
6 juni Alesund 08:00-23:00 uur
7 juni Geiranger en cruise door Geirangerfjord 07:00-17:00 uur
8 juni Bergen 08:00-17:00 uur
9 juni  op zee
10 juni (zondag) Terug in Amsterdam 07:00 uur

BBC Earth cruise

De cruise van 3 juni 2018 zal een speciale BBC Earth cruise zijn. Tijdens deze cruise ontmoet je de mensen achter BBC Earth. Van cameramannen tot producers en presentatoren. Zij zijn aanwezig op deze cruise om te vertellen over hun belevenissen tijdens het maken van de ongelooflijke BBC Earth documentaires. Sinds 2016 heeft Holland America Line een exclusieve samenwerking met BBC Earth. Hét BBC Earth hoogtepunt van elke cruise is “Frozen Planet Live,” een concert dat gebaseerd is op de “Frozen Planet” tv-serie van BBC Earth.  “Frozen Planet Live” wordt op de Koningsdam door muzikanten live uitgevoerd in het hoofdtheater van de Koningsdam. Terwijl de prachtige beelden op het 270 graden LED scherm worden vertoond, spelen zij een speciaal georkestreerd muziekstuk van de componist George Fenton. Het publiek wordt meegenomen op een reis naar de wildernis van het poolgebied, waar het leven wordt geleid in de meest extreme omstandigheden. Daarnaast zijn er standaard andere BBC Earth activiteiten beschikbaar zoals de “Inside Earth” documentaires, spelshows en kinderactiviteiten.

Het schip: Koningsdam

De Koningsdam is het nieuwste schip van de premium rederij Holland America Line en is in 2016 in de vaart gekomen.  Het schip is minder klassiek ingericht dan de andere schepen in de vloot. Er zijn talloze (betaalde) specialiteitenrestaurants en een uniek Grand Dutch Café waar je typische Nederlandse lekkernijen kunt kopen. Als het weer wat slechter is, zorgt het overdekte zwembad toch nog voor waterpret.

Gegevens Koningsdam:

 In de vaart  2016
 Brutotonnage  99.500
 Lengte en breedte  297 meter lang, 38 meter   breed
 Passagiers  2650
 Bemanning  1036
 Aantal     passagiersdekken  12

Balkonhut KoningsdamHutten

Op de Koningsdam zijn talloze stateroom categorieën momenteel nog boekbaar.

 • binnenhut (min. 14 m2 ) is verkrijgbaar vanaf € 1108 per persoon.
 • buitenhut (min. 16 m2) vanaf €1318,
 • balkonhut (min. 21 m2) met beperkt of vrij zicht €1548

De suites:

 • Vista-suite (min. 24 m2) vanaf €1798,
 • Signature-suite (min. 36,5 m2) vanaf €2599
 • Neptune suite (min. 43 m2) met Neptune Lounge toegang vanaf €2999.

Klik hier voor een uitgebreid Cruisereiziger overzicht van de hutten op de Koningsdam.

Inclusief

Havengelden, koffie, thee, water, alle maaltijden, roomservice, theatervoorstellingen en entertainment,

Aanbieding

Momenteel ontvang je bij boeking tot 8 februari 2018 extra voordelen in de Upgrades & More actie bij Holland America Line op deze cruise:

 • Hut upgrade (afhankelijk van beschikbaarheid, bv buitenhut voor de prijs van een binnenhut en een balkonhut voor de prijs van een buitenhut)
 • Tot US$ 500 boordtegoed per hut die je kunt gebruiken voor dineren in specialiteitenrestaurants, spabehandelingen, aankopen in de gift shops, drankjes en meer.
 • Tot 10% korting op geselecteerde Journeys Ashore excursies (wanneer geboekt voor 15 maart 2018)
 • Fooien zijn inbegrepen bij boeking van een suite

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Met de Koningsdam naar de Noorse Fjorden: BBC Earth cruise op 3 juni 2018

 • 6 januari 2018 om 11:48
  Permalink

  Prachtige cruise met onvoorstelbaar mooie natuur. Tip: boek van te voren via de websites van plaatselijke vvv’s excursies. Het uitzicht vanaf de berg bij geiranger is magisch!

 • 6 januari 2018 om 21:01
  Permalink

  Dank je wel voor de tip Miranda!

Reacties zijn gesloten.