Bouw Ponant’s nieuwe expeditieschip Le Lapérouse in laatste fase

De bouw van Le Lapérouse, het eerste schip van Ponant in haar nieuwe Explorer klasse, bevindt zich momenteel in de laatste fase. Het nieuwe luxe expeditieschip is na een tocht vanuit Roemenië over het spoor en het water gearriveerd in Noorwegen waar de afrondende werkzaamheden zullen plaatsvinden op de scheepswerf van Vard, een dochteronderneming van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri.

Le Lapérouse is de eerste van vier expeditieschepen, de Ponant Explorers, die in juni van dit jaar wordt gelanceerd. In de herfst zal Le Champlain gereed zijn, gevolgd door Le Bougainville en Le Dumont-d’Urville in 2019. Het nieuwe schip wordt 131 meter lang en krijgt 92 hutten. Een van de hoogtepunten wordt een onderwaterlounge, genaamd Blue Eye, om de onderwaterwereld te kunnen zien, horen en voelen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!