Fincantieri neemt 50% belang in concurrent STX France

Foto: STX France

De Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri heeft vrijdag bekendgemaakt dat het 50% van het aandelenkapitaal van haar concurrent STX France overneemt van de Franse overheid. Met de overdracht is een bedrag van 59,7 miljoen euro gemoeid. De overname door Fincantieri is nog wel afhankelijk van de afronding van de transactie tussen de Franse Staat en aandeelhouder STX Europe en de gebruikelijke voorwaarden voor dit soort overeenkomsten. De Franse overheid behoudt nog 34,4% van de aandelen, maar leent daarvan 1% uit aan Fincantieri. Andere aandeelhouders zijn Naval Group (10%), STX France medewerkers (2,40%) en lokale bedrijven (3,26%).

Tot de nieuwe cruiseschepen die het komende 1,5 jaar door de 150 jaar oude werf in St. Nazaire worden opgeleverd behoren o.a. Symphony of the Seas, Celebrity Edge en MSC Bellissima.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!