Cruisepassagiers moeten kiezen: Amsterdam of Rotterdam?

Het cruiseschip Braemar zal eind mei Amsterdam of Rotterdam aandoen. Welke Nederlandse haven vereerd wordt met een bezoek van het schip van Fred. Olsen Cruise Lines wordt bepaald door de 950 cruisepassagiers zelf. Tijdens de 15-daagse ‘You Choose Your Cruise’ naar de Oostzee hebben de gasten aan boord de keuze naar welke bestemmingen ze varen. Naast Nederland kan er ook in Duitsland, Denemarken, Finland en Estland steeds tussen twee bestemmingen worden gekozen.
Elk stembiljet wordt geteld en het resultaat wordt afgeleverd bij de kapitein die vervolgens koers zet naar de winnende bestemming. Slechts 2 hoogtepunten zijn vooraf bepaald, een overnachting in St. Petersburg (Rusland) en een tocht over het kanaal van Kiel. De bijzondere cruise start op 29 mei 2018 vanuit Southampton. Naast Amsterdam of Rotterdam kan er worden gekozen tussen Kopenhagen of Hundested, Tallinn of Saaremaa, Helsinki of Kotka en Wismar of Travemunde.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Cruisepassagiers moeten kiezen: Amsterdam of Rotterdam?

 • 12 februari 2018 om 10:34
  Permalink

  Leuk, zo wordt een cruise nog eens lekker spannend als men uit dit “keuze menu” mag kiezen. In 2007 zag ik dit liefelijke schip op Curaçao. In Rotterdam zal men gelukkig zijn als deze stad weer eens extra in beeld komt met de Braemar, omdat het zoveel verborgen schatten heeft om ontdekt te worden ! Voor de Amsterdam liefhebbers, men neme een bus of de Hogesnelheidstrein als extra excursie. Een betere spreiding tussen deze twee steden voor cruise passagiers zal in de toekomst wenselijker worden naarmate de drukte in bijvoorbeeld de hoofdstad toeneemt. De Maasstad zal er met méér promotie er wel bij varen… en gedijen!
  Frans Eekhout

 • 12 februari 2018 om 22:44
  Permalink

  Wat een leuk idee om passagiers te laten kieze. Maar of dat echt zo is vraag ik mij oprecht af. Mij lijkt het ook voor een deel ook af te hangen van de kosten die je als rederij maakt in de verschillende havens. De kosten in Amsterdam en Rotterdam zijn niet hetzelfde verwacht ik.
  Maar dat is een idee dat dat ik persoonlijk heb. De kosten in Amsterdam heb ik al eens opgevraagd waar ik een uitgebreid antwoord op heb gekregen. Maar geen cijfers natuurlijk die houden ze voor zich.
  Het zou fijn zijn als beide steden zouden kunnen profiteren van de cruiseschepen die in ons mooie land aanmeren. Maar let daarbij wel goed op de milieu aspecten en de eigen bewoners. We willen toch niet dat er helemaal geen schepen mogen komen. Laat beide steden gezamenlijk investeren. En dan staan we gezamenlijk de schepen op te wachten. Want wat is er mooier dan met een schip in een mooie haven aan te komen. De komst van LNG zal dat ook zeker bevorderen.

Reacties zijn gesloten.