Met de Brilliance of the Seas vanaf Amsterdam naar Baltische Staten

Denk je erover om een cruise vanuit Nederland te maken deze zomer? Een zeer populaire cruise is een cruise naar de Baltische Staten met de Brilliance of the Seas vanuit Amsterdam. Wij bekijken één cruise in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis. Op 9 juni 2018 vertrekt de Brilliance of the Seas op een 13-daagse reis vanaf Amsterdam naar 6 bestemmingen rondom de Oostzee.

De Brilliance of the Seas vaart ook op 28 mei, 3 juli en 15 juli 2018 deze zelfde route.

De bestemming: Oostzee

Je vertrekt op zaterdag 9 juni gemakkelijk uit Amsterdam. Het schip zal om 17:00 de trossen los gooien om richting de sluizen van IJmuiden te gaan.  Omdat het een eindje varen is naar de eerste bestemming Skagen, verblijf je eerst een dag op zee en kan je rustig de Brilliance of the Seas leren kennen.

Skagen ligt op het meest noordelijkste punt van Denemarken en heeft de grootste visserijhaven van het land. Je vindt er prachtige natuur en stranden. De plek wordt jaarlijks door ruim 2 miljoen toeristen bezocht, maar niet door veel cruiseschepen.

Na wederom een dag op zee kom je aan in Tallinn, een zeer populaire cruisebestemming omdat de oude stad lopend goed te bereiken is. De ommuurde stad heeft veel stadswallen en torens nog staan. Mooie rode daken maken de torens echt af. Je ziet er veel oude gezellige straatjes. De benedenstad en de bovenstad zijn in het oude Tallinn te vinden. In de bovenstad vind je o.a. overheidsgebouwen en mooie kerken.  Het nieuwe Tallinn is wat verder dan de oude stad en is ook zeker even de moeite waard. Ga de moderne architectuur verkennen of zoek het oude Songfestival stadion op.

Hoogtepunt van je cruise is een tweedaags verblijf in St. Petersburg. St. Petersburg heeft een rijke geschiedenis van rijke families en de tsaren die de stad gebouwd hebben. Overal in de stad staan prachtige kerken, paleizen en villa’s. Ga vooral naar de Hermitage waar enorm veel kunstschatten zijn uitgestald. De grootste winkelstraat Nevski Prospekt en de metrostations zijn indrukwekkend. Bezoek verder buiten de stad het paleizen- en tuinencomplex Peterhof. Wist je dat de fonteinen alleen werken door het hoogteverschil in de tuinen? Tip: Boek vooraf een excursie zodat alles voor je geregeld wordt.

Na twee dagen neem je afscheid van St. Petersburg en is het een kort stukje naar het Finse Helsinki. Pak een rondrit in de tram of de bus en laat je verwonderen door de Finse hartelijkheid en architectuur. Je cruise gaat van het ene hoogtepunt over in de andere, want de dag erna bezoek je Stockholm. De stad die rondom het water gebouwd is. Bezoek bijvoorbeeld een oud (1600) uit het water opgegraven houten schip in het Vasa museum. De volgende dag kan je alle indrukken verwerken op een zeedag.

Tot slot bezoek je tijdens deze cruise nóg een Deense stad, Kopenhagen. De stad biedt voor ieder wat wils; de Kleine Zeemeermin, musea, rondvaarten, een pretpark of een dierentuin.

Je cruise eindigt na een zeedag in Amsterdam waar je ‘s ochtends vroeg aan komt.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
9 juni 2018  (zaterdag) Amsterdam vertrek 17:00 uur
10 juni op zee
11 juni Skagen 07:00-16:00 uur
12 juni op zee
13 juni Tallinn 11:00-18:00 uur
14 juni St. Petersburg 07:00 uur aankomst
15 juni St. Petersburg vertrek 18.00 uur
16 juni Helsinki 07.00-15.00 uur
17 juni Stockholm 07.00-16.00 uur
18 juni op zee
19 juni Kopenhagen 10.00-18.00 uur
20 juni op zee
21 juni (donderdag) Amsterdam 06.00 uur

Het schip: Brilliance of the Seas

De Brilliance of the Seas van Royal Caribbean International is gebouwd in 2002. Het is één van de vier cruiseschepen uit de Radiance-klasse. Op deze cruiseschepen staat het uitzicht op zee centraal met uitgebreide zonnedekken, glazen liften, veel balkonhutten en veel faciliteiten zoals specialiteitenrestaurants (toeslag), een 9-dekken hoog atrium, klimwand, minigolf, zwembaden en theater.

Gegevens Brilliance of the Seas:

 In de vaart  2002
 Brutotonnage  90.090
 Lengte en breedte  292 meter lang, 39,8 meter breed
 Passagiers  2100
 Bemanning  859
 Aantal passagiersdekken  12

Hutten

Op de Brilliance of the Seas zijn diverse categorieën momenteel nog boekbaar.

  • binnenhut  is verkrijgbaar vanaf € 1490 per persoon.
  • buitenhut vanaf €1658
  • balkonhut met beperkt of vrij zicht €1955
  • suite vanaf €2871

Inclusief

Koffie, thee, water, alle maaltijden, roomservice, theatervoorstellingen en entertainment.

Exclusief

Fooien, excursies, spabehandelingen en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Offerte aanvragen of boeken?

Deze cruise is boekbaar bij onder andere:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)