Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenTe water lating

MS Roald Amundsen van Hurtigruten gelanceerd in Noorwegen

Zaterdag is op de scheepswerf van Kleven in het Noorse Ulsteinvik het nieuwste schip van Hurtigruten, het MS Roald Amundsen, gelanceerd. Het oudste schip van de Noorse rederij, MS Lofoten, was op locatie om de tewaterlating te aanschouwen. Vanaf heden start de laatste fase van de bouw van het eerste schip dat is uitgerust met batterijstroom waardoor korte stille vaarperiodes mogelijk zijn. Oplevering staat gepland voor augustus 2018. Het is de eerste van twee nieuwe schepen die de komende twee jaar in de vaart komen voor Hurtigruten. In het seizoen 2018-2019 zal het hybride schip met een capaciteit van 530 passagiers op Antarctica varen.

Bron foto’s: Hurtigruten Ship News / Samferdselsfoto

 

Bekijk alle Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!