Eerste stuk staal gesneden voor eerste nieuwbouwschip Saga Cruises

Woensdag is op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg het eerste stuk staal gesneden van het eerste nieuwbouwschip van de Britse cruiserederij Saga Cruises. Het betekent de officiële start van de bouw van het cruiseschip Spirit of Discovery dat naar verwachting in de zomer van 2019 wordt opgeleverd. De constructie van de eerste secties en blokken vindt plaats in bouwdok I. Lance Batchelor, CEO van Saga Group, en Tim Meyer, CEO van Meyer Werft drukten gezamenlijk op de startknop van de computergestuurde snijmachine die de eerste stalen plaat voor het nieuwe schip bewerkt.
 
De Spirit of Discovery is de eerste van twee schepen voor Saga Cruises. De schepen hebben een lengte van 236 meter, een breedte van 31,2 meter en een brutotonnage van 58.250. Het heeft een capaciteit van 999 passagiers, die gehuisvest worden in 540 hutten (allen met balkon). Het tweede nieuwbouwschip, Spirit of Adventure, wordt in de zomer van 2020 opgeleverd. De nieuwe schepen krijgen een compleet nieuw ontwerp, afgestemd op de Britse markt. Ze zullen naast het hoofdrestaurant o.a. over twee specialiteitenrestaurants, diverse bars, een binnen- en buitenzwembad, een spa, een bibliotheek en een Britannia Lounge beschikken. 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​