AIDA Cruises benoemt eerste Duitse vrouwelijke kapitein

Vanaf heden heeft Nicole Langosch (34) de leiding op het cruiseschip AIDAsol. Ze is de eerste vrouw die de functie van kapitein vervult in de vloot van AIDA en tevens de hoogst geplaatste vrouw op een cruiseschip in Duitsland. Langosch werkt al 10 jaar in verschillende functies op de schepen van het Duitse AIDA Cruises. ‘Ik ben er trots op om te werken bij een bedrijf dat jonge vrouwen steunt in hun loopbaan en mij de mogelijkheid biedt om mijn droombaan uit te oefenen. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol als kapitein aan boord van de AIDAsol en ben mij bewust van de grote verantwoordelijkheid’, aldus Langosch. AIDA Cruises heeft momenteel 14 vrouwelijke nautische officieren aan boord van haar schepen.

De 253 meter lange en 32 meter brede AIDAsol is een van de 12 schepen van AIDA Cruises. Ze vaart momenteel tussen de Canarische Eilanden en Madeira. Op 25 maart 2018 brengt kapitein Langosch het schip naar Hamburg. Vanaf 7 april 2018 gaat het cruises maken naar Noord-Europa en Noorwegen.