Viking bestelt nog eens 6 cruiseschepen bij Fincantieri

Viking Star @ Viking Cruises

Viking Cruises en Fincantieri hebben dinsdag op de Seatrade Cruise Global, de belangrijke jaarlijkse conferentie in de cruisesector, in Fort Lauderdale bekendgemaakt dat ze tot een akkoord zijn gekomen over de bouw van 6 extra zeecruiseschepen. Hierdoor komt het aantal nieuwbouwschepen die in samenwerking tussen beide bedrijven tot stand komen tot aan 2027 op 16. Oplevering van de nieuwe cruiseschepen staat gepland voor 2024, 2025, 2026 en 2026. De twee partijen zijn bezig met de ontwikkeling van een geavanceerd project dat is gebaseerd op de succesvolle kenmerken van de voorgaande schepen, bijgewerkt en herzien in overeenstemming met de nieuwste technologieën.

De huidige schepen in de vloot van Viking beschikken uitsluitend over verandahutten, een brutotonnage van ongeveer 47.800 met accommodaties voor 930 passagiers in 465 hutten. Tot op heden heeft Fincantieri 4 schepen aan Viking Ocean Cruises opgeleverd, de Viking Star (2015), Viking Sea (2016), Viking Sky (2017) en Viking Sun (2017). De volgende 6 schepen in de planning volgen respectievelijk in 2018, 2019, 2021, 2022 (2) en 2023.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!