Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenCruiseterminal

Aankomst AIDAperla – opening Rotterdams cruiseseizoen

Op 15 maart 2018 gaat het Rotterdamse cruiseseizoen van start. Dan arriveert om 08.00 uur aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam de AIDAperla voor de eerste keer. Het schip is de vervanger van de AIDAprima. Dat schip arriveerde tussen april 2016 en november 2017 in totaal 78 keer in Rotterdam.

De AIDAperla is in 2017 in de vaart genomen en is een zusterschip van de AIDAprima. Alleen het interieur wijkt op een paar punten af van de AIDAprima. Het schip gaat ook wekelijks varen tussen Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge (Brussel) en Rotterdam. Tot november is de AIDAperla iedere donderdag te bewonderen aan de Wilhelminapier. Het ultramoderne schip is uitgerust om LNG – vloeibaar gas – aan boord om te zetten tot stroom voor de hotelfunctie van het schip. Een truck zal zorgen voor de levering van de LNG.

Met zo’n 80 aankomsten belooft het een druk cruiseseizoen te worden in Rotterdam. Hoogtepunten zijn de aankomsten van de Seabourn Ovation op 2 oktober en op 21 november van de AIDAnova, het eerste volledig op LNG aangedreven cruiseschip. In totaal komen er ook zeven cruiseschepen van de nog jonge Engelse rederij Cruise & Maritime Voyages. Geen nieuws maar nog altijd zeer bewonderenswaardig zijn de aankomsten van de Queen Elizabeth, Independence of the Seas en Magellan.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle cruiseschepen die aankomen in Rotterdam. Klik hier voor een overzicht van cruiseschepen die hun cruise starten in Rotterdam.

Bron: persbericht Port of Rotterdam

Wil je ook mee op de AIDAperla? Kijk eens bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)