Holland America Line introduceert ’s werelds grootste opkomende kunst galerie van ArtLink

Fotograaf: Oleg Oprisco

In navolging van World Art Day van 15 april kondigt Holland America Line de ontwikkeling aan van een unieke kunst ervaring aan boord van de schepen en aan wal. In samenwerking met partner ArtLink, ’s werelds toonaangevende pionier van de internationale opkomende kunstscene, geeft het nieuwe programma komende zomer een bijzondere kunst ervaring op de hele vloot.

Gasten hebben de mogelijkheid om deel te nemen in een aantal interactieve kunst events; duiken dieper in de culturen die zij onderweg bezoeken door geïntroduceerd te worden in unieke kunst en ambacht van de regio; en nemen een authentiek aandenken van hun ervaring mee naar huis. Het programma vindt plaats in een galerie aan boord waar werken van opkomende artiesten uit de gebieden waar het schip vaart, worden tentoongesteld. Een steeds wisselend aanbod van fotografie (o.a Oleg Oprisco uit Oekraïne), ambachten, schilderijen en tekeningen zorgt ervoor dat de collecties up-to-date en relevant blijven. De te bezichtigen werken in de ArtLink galerieën worden exclusief aan Holland America Line aangeboden.

Gezamenlijke passie
“Net zoals veel aspecten van onze aan boord ervaringen die de afgelopen jaren naar een hoger niveau zijn gebracht, wilden we de manier waarop kunst aan boord werd gepresenteerd en gereflecteerd tijdens de cruises verbeteren, op een manier die iets betekent voor onze gasten,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Door de samenwerking met ArtLink op onze nieuwe schepen creëerden we met een gezamenlijke passie een innovatieve kunst ervaring die meer geïntegreerd was met de plaatsen die we bezoeken. Het juiste kunstwerk kan niet alleen een bijzonder souvenir zijn voor onze gasten maar ook een manier zijn om zich emotioneel te verbinden met hun reizen.”

Een ArtLink conservator en kunstspecialist zijn aanwezig om gasten te voorzien van informatie en achtergronden over de werken en kunstenaars. Ze helpen hen ook bij het aankoopproces en gasten worden uitgenodigd voor een cocktailparty om de stukken te bekijken, speciale presentaties bij te wonen, bezoekende kunstenaars te ontmoeten en de galerieën op zichzelf te bezoeken.

Residency-programma
In de toekomst zal de samenwerking met ArtLink een residency-programma aan boord omvatten waarbij gasten live demonstraties en workshops kunnen bijwonen in aanwezigheid van kunstenaars en curatoren. Ook worden kunst-gerelateerde EXC Tours (excursies aan wal) ontwikkeld waarbij kunstenaars in hun ateliers worden bezocht.

“ArtLink begon een samenwerking met Sotheby’s om de manier waarop mensen kunst consumeren te veranderen en opkomende artiesten een kans te geven succesvol te worden. Later hebben we uitgebreid naar de vrijetijdssector met opkomende kunstenaars uit 44 landen. Deze unieke samenwerking met Holland America Line geeft ons de mogelijkheid onze volgende grote droom te verwezenlijken – het verrijken van de manier waarop mensen over de hele wereld kunst ervaren,” aldus Tal Danai, oprichter en CEO van ArtLink.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)