Doop van Costa Smeralda op 3 november 2019 in Savona

Het nieuwste cruiseschip van Costa Cruises, de Costa Smeralda, zal gedoopt worden op 3 november 2019 in Savona. Momenteel wordt het cruiseschip gebouwd bij scheepswerf Meyer in Turku, Finland.  De Costa Smeralda kiest half oktober 2019 het ruime sop en vertrekt op 20 oktober 2019 van Hamburg naar Savona. Daarna volgt dan de feestelijke doop in dezelfde stad. 

Het Costa vlaggenschip zal het meest duurzame schip in de vloot worden omdat zij LNG (vloeibaar aardgas) als brandstof zal gebruiken, momenteel de schoonste fossiele brandstof.

“Met dit schip willen we ons land wederom een eer bewijzen;  niet alleen het ontwerp van het schip maar ook het eten en wijn, alles aan boord van de Costa Smeralda reflecteert het beste van Italië”, aldus Neil Palomba, President van Costa Cruises.  

De naam van het schip, Smeralda, weerspiegelt één van de mooiste toeristische kusten in Sardinië. Daarnaast nemen de deknamen en openbare ruimtes de cruisereizigers mee op een reis door Italië, van Palermo (dek 4) tot aan Triest (dek 20). Het hart van het schip is het Collosseum, een gebied in het midden van het schip dat drie dekken hoog is en het bruisende middelpunt met themalounges en grote digitale schermen. 

Cruisepassagiers hebben uiteraard keuze uit veel sport- en ontspanningsmogelijkheden, zoals een uitgebreide spa, vier zwembaden waarvan 1 overdekt en 2 kinderzwembaden. Een waterpark met glijbanen maakt de waterpret compleet.

De kamers zijn ontworpen door de Milaanse ontwerpstudio Dordoni Architetti en worden voorzien van geometrische patronen die horen bij de deknaam waar ze op gelegen zijn. Er zullen in totaal 2612 hutten aan boord zijn waarvan 28 suites, 106 hutten met een terras (nieuwe categorie), 1522 balkonhutten, 168 buitenhutten en 788 binnenhutten.  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)