Cruisereiziger
BarBuffetrestaurantEten en drinkenReisverslagRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Dineren op de Norwegian Bliss: 27 verschillende eetgelegenheden

De inwendige mens komt op het gloednieuwe cruiseschip Norwegian Bliss goed aan zijn en haar trekken. Er zijn maar liefst 27 verschillende eetgelegenheden aan boord van het derde schip van Norwegian Cruise Line in de Breakaway Plus klasse. Enkele daarvan zijn compleet nieuw, zoals een BBQ-Smokehouse, een Mexicaans restaurant en een Starbucks, maar ook de populaire Norwegian favorieten waaronder Cagney’s Steakhouse, Jimmy Buffett’s Margaritaville at Sea en Teppanyaki ontbreken niet.

Q-Texas Smokehouse

De Q-Texas Smokehouse maakt zijn debuut op de Norwegian Bliss. Het neemt de plek in van de ‘Supper Club’. De dinershow heeft plaatsgemaakt voor een typische Texaanse pub waar a la carte authentieke Texas barbecue-gerechten worden geserveerd. Q biedt diverse soorten vers gerookt vlees in combinatie met royale porties aan bijgerechten en voorgerechten. Tijdens het eten word je vermaakt via live-entertainment dat wordt verzorgd door een country-zanger(es) met een band als begeleiding.

Los Lobos

De smaken gaan nog zuidelijker bij een andere relatieve nieuweling Los Lobos. In het Mexicaanse a la carte specialiteitenrestaurant zijn traditionele gerechten uit de Mexicaanse keuken in een modern jasje verkrijgbaar, waaronder verse guacamole aan tafel bereid, taco’s en echilada’s. Los Lobos, dat tot op heden alleen op de Norwegian Dawn te vinden was, is in de plaats gekomen van de Braziliaanse ‘Moderno Churrascaria’. Het is gelegen op het promenade-dek waardoor het mogelijk is om buiten te eten.

Coco’s

Voor de belangrijkste gang van de avond, het dessert, is Coco’s ‘the place to be’. Het is een volledig nieuwe a la carte dessertlocatie gelegen in het hart van het schip, 678 Ocean Place. Op dezelfde plek op de Norwegian Escape is Le Bistro te vinden. Bijna alles in dit moderne café staat in het teken van chocolade, getuige ook de chocoladefontein in de etalage. Deze is ook in het klein te bestellen, net als andere lekkernijen zoals handgemaakte pralines, truffels, ijs, milkshakes en pannenkoeken.

Starbucks

Uniek voor Norwegian Cruise Line is ook een heuse Starbucks-winkel op de Norwegian Biss. Het eert daarmee de populaire koffiewinkel die haar roots heeft in de toekomstige thuishaven van het schip, Seattle. De gehele dag door kan je er terecht voor Starbucks koffie, thee en snacks a la carte, van een warme Caramel Macchiato tot aan een verfrissende Teavana Shaken Iced Green Tea Lemonade. De Starbucks is te vinden in het Atrium bij de receptie, die naar de overkant is verhuisd.

Specialiteitenrestaurants

Op de Norwegian Bliss zijn verder Norwegian’s vertrouwde a la carte restaurants aanwezig zoals Le Bistro voor de Franse keuken op een práchtige nieuwe plek op dek 17 met uitzicht op zee, Cagney’s Steakhouse, La Cucina voor Toscaanse smaken, verse zeevruchten bij Ocean Blue (Bayamo genaamd op de Norwegian Escape), Food Republic met fusionkeuken, cheeseburgers bij Paradise® at Jimmy Buffett’s Margaritaville® at Sea, muffins en macarons in The Bake Shop en het Japanse steakhouse Teppanyaki.

Restaurants (inclusief)

Ook als je liever niet wilt bijbetalen voor je diner is er nog voldoende keus. Op de Norwegian Bliss zijn er 3 hoofdrestaurants, Savor, Taste en The Manhattan Room. Bij deze laatste eetgelegenheid heeft de dansvloer plaats gemaakt voor meer tafels. Voor avondeten in een meer informele setting kan je terecht in het buffetrestaurant Garden Cafe met nieuwe displays bij de verschillende eetstations. Ook de pub The Local, vervanger van O’Sheehans, is dan een prima optie voor 24 uur per dag pubfood.

Bars/Lounges

Ten slotte wordt de dorst gelest bij The District Brew House voor tientallen soorten bier en de wijnbar The Cellars met een wijnkaart met 35 druivensoorten. Een cocktail voor het eten haal je bij de A-list Bar, tussen Cagney’s en Los Lobos in, vernoemd naar de CEO van Norwegian Cruise Line, Andy Stuart, Sugarcane Mojito Bar inclusief buitengedeelte op de promenadedek, de Skyline Bar, Mixx of de Maltings Whiskey Bar voor een internationale selectie van sterke dranken.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger