Met MSC Seaside naar het Caribisch gebied in december

Ben je op zoek naar een Caribische cruise in de winter met de hele familie? En moet er wel genoeg te beleven zijn voor de kinderen? Dan is dit de ideale cruise:

Vanuit Miami vaart de MSC Seaside wekelijks naar het Caribisch gebied waar het altijd goed weer is. Wij bekijken één cruise van de MSC Seaside in detail en nemen je als het ware alvast mee op deze reis: de Seaside vertrekt op 1 december 2018 vanuit Miami voor slechts 449 euro per persoon.

De bestemming: Caribisch gebied

De MSC Seaside cruist diverse routes vanaf Miami. Op 1 december vertrekt het schip uit Miami om daarna Ocho Rios (Jamaica), Grand Cayman, Cozumel (Mexico) en Nassau (Bahama’s) te bezoeken.

Jamaica

Ocho Rios ligt aan de noordkant van Jamaica. Vanaf Ocho Rios kan je alle kanten op; strand, allerlei activiteiten ondernemen of winkelen op de lokale markt. De bekendste toeristische attractie zijn de Dunn’s River Falls (toegang $20 per volwassene).  Tip: ga wat later op de dag naar de waterval als alle excursie tourbussen weer weg zijn.

Grand Cayman

George Town is de hoofdstad van de Kaaimaneilanden. Grand Cayman is van de eilanden de grootste. Vanaf de tenderboot loop je direct de stad in. In een straal van een paar honderd meter bevinden zich restaurants, bars, souvenirwinkels, winkelcentra en verschillende duikcentra.

Op het unieke Hell Office postkantoor in de stad kan je kaarten versturen of souvenirs kopen van het gebied Hell, dit is een zwart gebied met keien en rotsen wat op het eiland ligt.

Cozumel in Mexico

Cozumel is een eiland ten oosten van het vasteland van Mexico. Bij deze cruisebestemming heb je twee keuzes: ofwel op het eiland blijven ofwel naar het vasteland van Mexico dat 20 km verderop varen ligt (Yucatán). Met een veerboot vaar je in 45 minuten naar het vasteland van Mexico. Je stapt uit in het wonderschone Playa Del Carmen, hier wacht je op een bus om naar de Maya tempels te rijden. Na een korte looproute sta je heel dichtbij de indrukwekkende tempels. De tempel is gebouwd aan een klif, en na de rondleiding bij de ruïnes is er vaak nog tijd om een duik te nemen op het strandje.

Nassau 

Het centrum van Nassau is erg gezellig en de huizen kleurrijk. Op 20 minuten vanaf de pier ligt Junkanoo Beach: een klein strandje waar veel toeristen naartoe gaan om te kunnen genieten van de Caribische zee. Je loopt door het centrum en krijgt daarom ook meteen genoeg van de stad mee. Zoals alle cruisebestemmingen in het Caribisch gebied kan je op Nassau tevens excursies boeken om te snorkelen of duiken. Het water is op sommige plekken heel helder en er is veel leven onder water.

Route

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
1 december (zondag) Miami inschepen & vertrek: 19:00 uur
2 december Dag op zee
3 december Ochos Rios, Jamaica 09:00-17:00 uur
4 december George Town, Grand Cayman 08:00-16:00 uur
5 december Costa Maya, Mexico 12:00-18:00 uur
6 december zeedag
7 december Nassau, Bahamas 12:00-19:00 uur
8 december Miami 07:00 uur aankomst

Je schip: MSC Seaside

De MSC Seaside is gloednieuw en is eind 2017 in de vaart gekomen. De MSC Seaside is een schip dat de zon volgt. Er is veel buitenruimte, er zijn 3 glazen loopbruggen en mooie buitenpromenades zoals het zwembad aan de kenmerkende achterkant van het schip. Het hoofdbuffetrestaurant is naar een van de lagere dekken verplaatst om buiten te kunnen genieten van je eten. Kinderen hebben veel pret in de talloze glijbanen, waterpark en tokkelbaan. Het atrium is het stralende middelpunt van het schip. Daarnaast zijn er liefst 6 specialiteitenrestaurants naast de reguliere hoofd- en buffetrestaurants.

MSC biedt talloze hut categorieën aan, waaronder ook de MSC Yacht Club met privé lounge, restaurant en zwembad. Nieuw zijn de binnensuites in dit afgesloten gedeelte van het cruiseschip.

Gegevens MSC Seaside:

 In de vaart  2017
 Brutotonnage  154.000
 Lengte en breedte  323 meter lang, 41 meter breed
 Passagiers  5.179
 Bemanning  1413

Hutten & Prijzen

Op de MSC Seaside zijn de volgende hutten momenteel nog boekbaar:

  • Binnenhut – is verkrijgbaar voor €449 per persoon.
  • Buitenhut – €599
  • Balkonhut – €719 (zie video)
  • Suite –  €1169

Inclusief

  • Havengelden
  • Koffie, thee en water in de (buffet)restaurants
  • Maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks)

Exclusief

  • Vluchten
  • Reserveringskosten, calamiteitenfonds

Vraag een offerte aan

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)