Carnival Maritime gaat samenwerken met Franse Maritieme Academie

Carnival Maritime in Hamburg gaat een samenwerking aan met het fameuze ENSM, de Franse Maritieme Academie van Le Havre en Marseille. Daarbij zal met name samengewerkt worden bij de nautische en technische training van kadetten. Het doel is om de volgende generatie van gekwalificeerde officieren voor de cruise industrie goed te trainen. Kadetten zullen de nodige ervaring aan boord (12 maaanden) leren bij de Costa Group, namelijk AIDA Cruises en Costa Cruises. Dit zal op de brug gebeuren of in de machinekamer.

Lars Ljoen, Managing Director van Carnival Martime zegt: “We zijn erg trots dat we de cruise industrie kunnen versterken met de training van kadetten van een befaamde universiteit zoals ENSM. Acht ENSM kadetten gaan hun stage lopen aan boord van schepen van Costa of AIDA en leren zo cruise-specifieke eisen op gebied van veiligheid en duurzaamheid.”

Carnival Maritime heeft in Hamburg in 2015 een controlecenter geopend, het Fleet Operations Centre. waar alle scheepsbewegingen van AIDA en Costa Cruises gemonitord worden en zij de bemanning aan boord op afstand kan ondersteunen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.