Cruisereiziger
Te water lating

Viking Jupiter tewatergelaten in Italiaanse Ancona

Donderdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona het zesde zeecruiseschip van Viking Ocean Cruises, Viking Jupiter, tewatergelaten. Voorafgaand aan de lancering vond de traditionele muntceremonie plaats waarbij volgens een oude maritieme traditie een zilveren dollar op het bovendek van het schip werd gelast. Doopmoeder van het evenement was de Noorse zangeres Sissel Kyrkjebø. Namens Viking was haar voorzitter Torstein Hagen op locatie aanwezig. Fincantieri werd vertegenwoordigd door de directeur van de scheepswerf Giovanni Stecconi.

Vanaf nu begint Fincantieri met de inrichting van het schip, dat volgens planning volgend jaar wordt opgeleverd. De Viking Jupiter krijgt een brutotonnage van 47.800 en 465 hutten die plek bieden aan in totaal 930 passagiers. Tot op heden heeft Fincantieri vier nieuwbouwschepen voor Viking opgeleverd, Viking Star, Viking Sea, Viking Sky en Viking Sun. In de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de Viking Orion. Tussen 2019 en 2027 bouwen de Italianen nog eens 10 cruiseschepen voor Viking.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!