145 jaar Holland America Line gevierd op MS Rotterdam

Holland America Line en Cruise Port Rotterdam hebben zaterdag aan boord van het MS Rotterdam in Rotterdam het 145-jarig bestaan gevierd van de rederij. Wat ooit in 18 april 1873 begon als de ‘Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij’ met als grootste activiteit het overbrengen van Europese immigranten naar de Verenigde Staten is vandaag de dag een geprezen premium cruiserederij die gasten naar meer dan 400 havens op alle zeven continenten brengt.  

Het vlaggenschip van Holland America Line was zaterdag het prachtige decor van een feestelijk programma met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de hoofdrol. In het theater bracht een afvaardiging, de Banda, een speciale compositie voor het jubileum van Holland America Line ten gehore. Het gaat  om een blues stuk in de lijn van de 1-4-5 maat (145!), geschreven door Mike Schäperclaus en André Heuvelman, eerste trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De muziek begeleid door historische beelden zorgden bij de 160 genodigden, waaronder de Burgemeester van Rotterdam Achmed Aboutaleb, voor kippenvel. 

Mijlpaal
“Holland America Line viert met dit jubileum een mijlpaal en we zijn vereerd dat in samenwerking met Cruise Port Rotterdam het Rotterdams Philharmonisch Orkest zo’n prachtig stuk ter ere van ons heeft gecomponeerd”, aldus Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe van Holland America Line. “Er is geen betere plek om ons jubileum te vieren dan het thuis van ons oorspronkelijke hoofdkantoor dat 145 jaar geleden in Rotterdam werd gevestigd. Er is nog steeds zoveel Holland America Line geschiedenis in de stad waardoor deze plek de perfecte setting is voor dit speciale evenement”. 

Hieronder zie en hoor je de compositie:

Het unieke cadeau van Cruise Port Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam werd met grote dankbaarheid aangenomen door Nico Bleichrodt, Managing Director of Sales North & Central Europe Holland America Line, en Orlando Ashford, President van Holland America Line. Laatstgenoemde sprak via een videoboodschap de aanwezigen toe. “Ik wil mijn dankbaarheid tonen aan Cruise Port Rotterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. We zijn enorm vereerd en waarderen het gebaar zeer dat er een speciale compositie gemaakt is.” 

Het muziekstuk was niet het enige cadeau dat de jarige job in ontvangst mocht nemen. Burgemeester Aboutaleb overhandigde namens de stad Rotterdam bovendien aan Keith Taylor, Executive Vice President & Fleet Operations van de Holland America Group, een gouden sleutel waarmee de cruisemaatschappij altijd symbolisch toegang heeft tot de stad. De innige band tussen Rotterdam en Holland America Line wordt de komende jaren nog verder versterkt met de nieuwe aangekondigde samenwerking tussen de rederij en het 100-jarige Rotterdam Philharmonisch orkest. 

“Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert dit jaar ook zijn 100-jarig jubileum. Wij feliciteren hen met dit heugelijke feit en hebben hierbij het genoegen te mogen aankondigen dat wij officieel partner worden zodat we hen kunnen ondersteunen hun muzikale reis te vervolgen,” aldus Bleichrodt.

Hieronder een kort videoverslag van de festiviteiten:

Na de festiviteiten vertrok het MS Rotterdam in de namiddag met nieuwe gasten voor haar volgende cruise naar de Noordkaap. Het schip maakt dit jaar vanuit de stad Rotterdam diverse cruises naar de Noorse Fjorden, de Baltische Staten en een aantal maal een bijzondere cruise naar Boston via de routes van de Vikingen via IJsland en Groenland. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “145 jaar Holland America Line gevierd op MS Rotterdam

  • 21 mei 2018 om 11:18
    Permalink

    Gefeliciteerd met uw zoveel jarig bestaan. Mijn zus en ik hebben veel reizen met de Rotterdam gemaakt. Zelf wil ik nog graag naar Groenland. Misschien kunt u mij een nieuwsbrief hierover sturen!

  • 21 mei 2018 om 12:20
    Permalink

    Holland America Line van Harte Proficiat en nog vele behouden vaarten en jaren toegewenst ! Ik hoop na een scheepsbezoek met lekker eten aan de Koningsdam in 2017, dat men zijn Hollandse “roots” niet zal vergeten hoe “veramerikaniseerd” de HAL schepen ook moge zijn en worden ! Het is alleen te hopen dat méér Nederlanders het cruisen gaan (her)ontdekken en de vele vooroordelen op zij laten. Zo’n 104.000 Nederlanders maakten het afgelopen jaar een cruise, Duitsland ongeveer 2 miljoen ! Nederland was en is toch een zeevarende natie geweest ?, alleen met dat cruisen wil het maar niet echt gaan, hopelijk draagt de HAL daar nog meer haar steentje bij, Succes!

Reacties zijn gesloten.